Eerste student NHL Stenden Hogeschool meldt zich aan vanuit Zuidoost-Azië

Grensverleggend; het is één van de kernwoorden van NHL Stenden Hogeschool. Dat de eerste student zich op 1 november vanuit Zuidoost-Azië aanmeldde, kon dan ook bijna niet toepasselijker. Bas van Woesik (20) schreef zich in vanuit Laos aan voor de opleiding Hotel Management en zette daarmee de allereerste aanmelding bij de nieuwe hogeschool op zijn naam. “Juist het internationale aspect gaf de doorslag.”

Studiekiezers kunnen zich elk jaar vanaf 1 november via het inschrijfportaal Studielink inschrijven voor een opleiding aan een hogeschool of universiteit. Studenten wisten de nieuwe hogeschool snel te vinden op Studielink. Zowel leerlingen uit eigen land als buitenlandse studiekiezers schreven zich meteen in bij de NHL Stenden Hogeschool.

Bas van Woesik, afkomstig uit Houten, was de eerste Nederlandse student die zijn studiekeuze voor de internationale opleiding Hotel Management doorgaf. Juist het internationale onderdeel van de opleiding gaf de doorslag. Na zijn diploma te hebben behaald, sloeg het reisvirus in 2015 toe en reisde Bas de laatste twee jaar over de wereld. “Ik wil een studie volgen die me de mogelijkheid geeft om nog meer van de wereld te zien. Bovendien kan ik maar slecht stil zitten; ik vind het fijn om actief bezig te zijn. De wereld zien en de handen uit de mouwen steken; het komt perfect samen in mijn studiekeuze Hotel Management.”

Dat de keuze op Leeuwarden viel, is niet volledig verrassend. “Mijn broer studeert hier ook aan de Hotelschool. Ik word al enthousiast als ik zijn verhalen hoor. En uiteraard ga ik in Leeuwarden wonen. Een relaxte studentenstad en dat spreekt mij wel aan. Mijn broer heeft het hier enorm naar z’n zin.”

Link: https://lnkd.in/eifW72J