Lastig hè, kiezen? Kiezen geeft stress en je moet veel te vroeg een keuze maken! Het studieaanbod is daarbij enorm. Toch maakt ongeveer één op de drie studenten in het hoger onderwijs het eerste jaar van de studie niet af. En de kosten voor een verkeerde keuze kunnen hoog oplopen, zeker omdat de basisbeurs is vervangen door een leenstelsel.

Veel scholieren maken de fout zich blind te staren op de opleidingen. Maar het begint bij jezelf: wie ben ik, wat maakt me blij, wat zijn mijn drijfveren? Ik begeleid je in dat proces. Dat kan via individuele coaching gesprekken, maar als je het prettiger vindt om in een groepje te werken, dan is er de Studiekeuze Vierdaagse.

Individuele coaching

Om een juiste studie te kiezen is het van belang dat je je talenten en drijfveren gebruikt. In een serie van vier of vijf individuele coaching gesprekken help ik je om je kwaliteiten te herkennen, na te denken welk werk bij je past en welke studie daartoe leidt. Je leert je netwerk in te zetten en onderzoekt zelf, door het bezoeken van open dagen en/of meeloopdagen, maar ook door iemand met zo’n opleiding of baan te spreken.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Ik heb twee keer een test gedaan, omdat ik echt niet wist wat ik wilde worden. Daar kwam toen beide keren uit dat ik groenteteler kon worden.
Ja, daaag!
Chantal, 18 jaar

In het doolhof van opleidingen en banen, Uit het Puberbrein

Soms denk ik: biologie. Maar dan weer: oceanografie. En hoe lang ik er ook over denk, ik kom geen stap verder. Als dat over een maand nog zo is, ga ik naar het examen eerst maar een paar maanden werken en reizen!
Johnny, 19 jaar

In het doolhof van opleidingen en banen, Het Puberbrein

Studiekeuze moeilijk?

Kom naar de Studiekeuze Vierdaagse!

Natuurlijk is het erg lastig om een goede mbo, hbo of universitaire opleiding te kiezen. Daar kun je goede hulp bij gebruiken. Mibio organiseert daarom de Studiekeuze Vierdaagse: een serie van 4 avonden bij jou in de buurt.

Wat kun je verwachten?
Je leert jezelf goed kennen: je talenten, je drijfveren, je mogelijkheden. Dat zegt je nu waarschijnlijk nog niet veel, maar je hebt er je hele leven veel aan: bij het kiezen van je opleiding, maar ook bij je stages en je een baan. We werken met een kleine groep van maximaal 8 scholieren op een gezellige locatie. We zorgen dat je op tijd klaar bent voor de aanmeld deadlines.
Vier avonden dus flink aan de slag, samen in een leuke sfeer veel doen en leren, en straks veel makkelijker de keuze maken voor je studie.

Meer informatie
Contact me gerust als je vragen hebt: paulheijmering@mibio.nl