Lastig hè, kiezen? Kiezen geeft stress en je moet veel te vroeg een keuze maken! Het studieaanbod is daarbij enorm. Toch maakt ongeveer één op de drie studenten in het hoger onderwijs het eerste jaar van de studie niet af. En de kosten voor een verkeerde keuze kunnen hoog oplopen, zeker omdat de basisbeurs is vervangen door een leenstelsel.

Veel scholieren maken de fout zich blind te staren op de opleidingen. Maar het begint bij jezelf: wie ben ik, wat maakt me blij, wat zijn mijn drijfveren? Ik begeleid je in dat proces. Dat kan via individuele coaching gesprekken, maar als je het prettiger vindt om in een groepje te werken, dan is er de Studiekeuze Vierdaagse.

Ik heb twee keer een test gedaan, omdat ik echt niet wist wat ik wilde worden. Daar kwam toen beide keren uit dat ik groenteteler kon worden.
Ja, daaag!

Chantal, 18 jaar

Uit het Puberbrein

Soms denk ik: biologie. Maar dan weer: oceanografie. En hoe lang ik er ook over denk, ik kom geen stap verder. Als dat over een maand nog zo is, ga ik naar het examen eerst maar een paar maanden werken en reizen!

Johnny, 19 jaar

Het Puberbrein

Studiekeuze moeilijk?

Kom naar de Studiekeuze Vierdaagse!

Natuurlijk is het erg lastig om een goede mbo, hbo of universitaire opleiding te kiezen. Daar kun je goede hulp bij gebruiken. Mibio organiseert daarom de Studiekeuze Vierdaagse: een serie van 4 avonden bij jou in de buurt.

Wat kun je verwachten?
Je leert jezelf goed kennen: je talenten, je drijfveren, je mogelijkheden. Dat zegt je nu waarschijnlijk nog niet veel, maar je hebt er je hele leven veel aan: bij het kiezen van je opleiding, maar ook bij je stages en je een baan. We werken met een kleine groep van maximaal 8 scholieren op een gezellige locatie: het Homework House in Soest. We zorgen dat je op tijd klaar bent voor de aanmeld deadlines. Vier avonden dus flink aan de slag, samen in een leuke sfeer veel doen en leren, en straks veel makkelijker de keuze maken voor je studie.

Data: volgt; in verband met de Corona maatregelen vinden de Vierdaagsen online plaats.

Meer informatie
Contact me gerust als je vragen hebt: paulheijmering@mibio.nl

Liever online? Dat kan: de online Vierdaagse

De online Studiekeuze Vierdaagse is een online variant van de Vierdaagse in Soest. Een serie van 4 webinars in de avond, aangevuld met huiswerkopdrachten die je maakt in een persoonlijk online leeromgeving. 

Data: 11 en 25 januari, 8 en 15 februari 2022.

Meer informatie
Contact me gerust als je vragen hebt: paulheijmering@mibio.nl

Individuele coaching

Om een juiste studie te kiezen is het van belang dat je je talenten en drijfveren gebruikt. In een serie van vier of vijf individuele coaching gesprekken help ik je om je kwaliteiten te herkennen, na te denken welk werk bij je past en welke studie daartoe leidt. Je leert je netwerk in te zetten en onderzoekt zelf, door het bezoeken van open dagen en/of meeloopdagen, maar ook door iemand met zo’n opleiding of baan te spreken.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Boekentip: Het Tienerbrein

Een must read voor ouders, maar ook voor leraren, voor coaches in sport en muziek en voor opvoed professionals.

Je zoon van 15 is slim en verstandig. Waarom doet hij dan soms van die ongelooflijk domme dingen? En waarom vindt hij zijn smartphone en onmiddellijke bevrediging belangrijker dan het plannen van zijn activiteiten? Waarom neemt hij soms onverantwoorde risico’s? En hoe kan het dat tieners zich plots heel snel ontwikkelen en een eerdere achterstand omzetten in een voorsprong? Antwoord: de tiener is ‘werk in uitvoering’. Dat hangt samen met de hersenrijping: die gaat door tot vér na het twintigste jaar. De steun, sturing en inspiratie die een tiener krijgt uit zijn omgeving, zijn essentieel voor die rijping.

‘Het tienerbrein’ bespreekt de dertig neuropsychologische inzichten die iedere volwassene zou moeten hebben om een tiener te begrijpen en hem of haar zich te laten ontplooien. Aan de orde komen de hersenfuncties, cognitief functioneren, sociaal gedrag en slaap. Ook gaat het boek in op de verschillen tussen jongens en meisjes, hoe zij kiezen, plannen en beslissen. Het tienerbrein richt zich op gedrag, cognitie en ontplooiing thuis en op school, in sport en muziek. En het geeft aanbevelingen uit de neuropsychologische praktijk.