Rutte III wil dat er een nieuwe balans komt tussen flexibel en vast werk. ‘vast werk moet minder vast’ worden en ‘flexwerk minder flex’. Veel jonge Nederlanders zijn gewend om te switchen van werkplek, maar het merendeel van hen zoekt op termijn toch steeds meer vastigheid.

„Voor jongeren is het niets nieuws”, legt Ton Wilthagen uit, hoogleraar arbeidsmarkt aan de universiteit van Tilburg uit. „Ze groeien op in Nederland, het land waar jongeren al vanaf jonge leeftijd gewend zijn om bijbaantjes hebben.” Er zijn verschillende varianten van flexibel werken. Een manier om een kijkje te nemen in verschillende keukens en er tegelijkertijd toch niet helemaal alleen voor te staan, is via detachering of uitzendwerk.

Wilthagen: „Je kunt je loopbaan wat meer variatie geven. Je kunt je meer ontwikkelen omdat je op meerdere plekken werkt.“ Een goede start van je carrière?  „Een van de grote voordelen van uitzendwerk is dat je bij een grote groep opdrachtgevers kan binnenkijken”, vertelt Joost Heeroma van Tempo-Team. “Past de bedrijfscultuur bij me, vind ik de werkzaamheden interessant, sluit het aan bij mijn opleiding of heb ik toch iets extra’s nodig?”

Lees het hele artikel hier op Metro Nieuws!